Verveskolen

Verving er enklere og morsommere enn det du tror. Å verve nye medlemmer til Press er kjempe-viktig. Hvert nye medlem er en ny stemme i kampen for barns rettigheter, og det er stor forskjell på en organisasjon med 400 medlemmer og en organisasjon med 3000.

Det finnes mange måter å verve på – du må bare gjøre det som funker for deg! Her er noen forslag til hvordan du kan gå fram.

 

Hvordan verver vi?

Først må du finne noen å verve. Da kan det være lurt å oppsøke steder der ungdom oppholder seg. Skoler, konserter, fritidsklubber – you name it! Du vet aldri når et potensielt Press-medlem kan dukke opp, så ha med verveblokken og/eller litt informasjon om Press overalt.

Nå har du altså funnet noen du vil verve. Det neste du må gjøre er å komme i snakk med personen. Husk et stort smil, og begynn gjerne helt enkelt:

 

«Hei! Har du lyst til å bli medlem av Redd Barnas ungdomsorganisasjon, Press?»
Eller
«Hei, har du hørt om Press?»
Eller
«Barns rettigheter brytes, vil du bli med i kampen for en bedre verden for barn?»

 

Sånn, nå har du kommet i kontakt med et mulig medlem, og muligens svarer personen du har spurt noe sånt som:
«Press – de har jeg ikke hørt om…»
«Press hva?»
«Hva er det?»
Det er da du, som god ambassadør for Press, forteller om verdens beste ungdomsorganisasjon. Du kan for eksempel si:
«Press er den eneste ungdomsorganisasjonen som jobber med barns rettigheter. Hver dag brytes barns rettigheter, også i Norge, og Press sier i fra! Vi består av ungdom mellom 13 og 25 år og er religiøst og partipolitisk uavhengige.»

 

Nå vet personen hva Press er, nå må du få personen til å få lyst til å bli medlem. Fortell om en av de sakene Press arbeid med som du brenner mest for. Ser personen at du er skikkelig engasjert, blir kanskje han/hun også engasjert:
«Vi jobber blant annet med asylsøkende barns rettigheter. Visste du at det hvert år forsvinner en rekke barn fra asylmottak uten at noen leter etter dem?»
«Er du lei presset fra reklamer og media om at man må være perfekt?»
Still spørsmål til personen underveis: «Synes du dette er en viktig sak?»

 

Sånn, nå har du endelig sjansen til å spørre personen du prøver å verve om han eller hun har lyst til å bli medlem. Prøv og begynn med:
«Om du ønsker å støtte denne saken, og alt det andre arbeidet vi gjør, kan du bli medlem i Press her og nå! Det koster bare 50 kr i året, og du får fire utgaver av medlemsbladet vårt LARM, og du får mulighet til å delta på en rekke arrangementer og seminarer.»

 

På dette punktet, kan det hende at noen er litt nølende. Her er noen tips på hvordan vippe dem 42
over.
«Jeg har ikke penger her da»
«Det trenger du heller ikke, du kan betale med SMS eller med giro senere!»
«Jeg må høre med mamma først»
«Det trenger du ikke. Fra du er 15 år har du organisasjonsfrihet, og kan velge det helt selv.»
«Jeg er medlem i så mye fra før av»
«Så flott, men det er ikke noe hinder for å bli medlem av Press. Å støtte mange gode saker på en gang er jo bare flott!»
Går alt fint, har du snart en som signerer verveblokka eller som sender sin sms til Press.

 

Gi deg selv en klapp på skulderen, bra jobba!

 

Vervedag

Det kan være en god idé å holde av en hel dag til verving. Det gjøres vanligvis ved at en gjeng, gjerne hele lokallaget, møtes på en skole, et arrangement i byen eller på et kjøpesenter. Når man går flere sammen med målet om å verve flest mulig, blir det både morsommere og mindre skummelt, og det kan være enklere å få med mange flere!
For at en vervedag skal gi best mulig resultater er det viktig å planlegge en del. Først må dere få tillatelse til å ha stand på det stedet dere vil være. Deretter må man planlegge hvem som skal komme, hvor dere skal møtes og hvem som skal ta med hva. Ofte funker det bra å ha med noe å lokke med. Det kan være drops, boller eller annet snacks.

Husk at det er viktig å ikke være låst til standen på en vervedag. Dersom dere er flere, lønner det seg å gå litt rundt i grupper på to eller tre, men husk at noen bør være i nærheten av standen til enhver tid.

Så er det bare å ta med verve-blokker, flyers, Larm, noe å lokke med og ikke minst godt humør! En vellykket vervedag er noe av det morsomste man kan gjøre som lokallag, og med god plan-legging er alle muligheter for flere nye medlemmer tilstede!

 

Innmelding via SMS eller nettsidene våre

Nye medlemmer kan også melde seg inn ved å fylle ut et skjema på våre nettsider

Eller de kan sende «Press med navn, epostadresse, fødselsdato og adresse(husk postnummer)» til 2030

Husk også å fylle ut med ditt navn som verver, så går du ikke glipp av vervepoeng!