Hvordan arrangere ungdomsmøte
Så dere vil gi ungdom i deres lokalmiljø en arena hvor de kan få tale sine saker, diskutere det de brenner for og kanskje la de snakke med en lokalpolitiker? Så flott, da er det jo bare å arrangere et ungdomsmøte!
Hvordan arrangerer dere et ungdomsmøte?
Ungdomsmøtet er åpent for alle ungdommer. Det er superviktig å mobilisere bredt i forkant av møtet. Skoleklasser, konfirmasjonsgrupper, ungdomsparti, speidergrupper, korps, fotballag med mer. Alle er velkomne!
Lokale
Lokale må fikses med en gang! Kanskje det er mulig å låne rom på rådhuset, eller finne et annet sted med en forholdsvis stor sal. Dette kan f.eks. være på en ungdomsklubb, en kafé, kulturhuset, Folkets hus eller en annen organisasjons kontorer. Det er bra om det er mulighet for å lage kaffe/ te eller andre ting dere trenger til å arrangere møtet. Lokalet må gjerne være et sted det er lett å komme seg til for flest mulig ungdommer og tilrettelagt for ungdom med nedsatt funksjonsevne.
Mobilisering
Sentralstyret har en plakat dere kan bruke med informasjon om hva ungdomsmøter er. På denne er det et hvitt felt nederst hvor dere kan skrive inn tid og sted for lokallagets arrangement. For at tid og sted-delen skal se noenlunde profesjonelt ut, anbefaler vi å skrive dette ut fra en pc og stifte på. Plakaten skal trykkes av trykkeri, så finn et trykkeri nær dere så raskt som mulig.
En annen måte å mobilisere på er å tilby at dere kan holde foredrag for andre organisasjoner, ungdomsrådet, elevrådet og så videre. Lag også et Facebook-arrangement der dere kan invitere alle vennene deres og nå ut til ungdom i kommunen deres. Kanskje dere kan få ungdomsrådet og andre ungdomsorganisasjoner i nærheten til å dele arrangementet, og delta?
Siden dette er et åpent møte og dere ikke er sikre på hvor mange som vil delta, må dere være forberedt på justeringer etter hvem deltakerne er. Det dere likevel kan gjøre på forhånd er å invitere ordføreren i deres kommune. Si ifra at dere ønsker ordføreren skal være til stede for å høre ungdoms tanker. Vi mener også at dette kan være en motivasjon for ungdom til å fremme sine saker.
Media
For å nå ut til ungdommer er det veldig viktig at dere får lokal presse til å lage saker om arrangementet. Send ut en pressemelding minst en uke i forveien. Følg deretter opp med telefonsamtaler, for så å sende ny pressemelding.
Hva kan dere gjøre der?
På møtet kan dere få masse innspill om hva ungdom i deres kommune mener om en sak. Det kan enten være en spesifikk sak eller for å få innspill til hvordan kommunen deres kan bli bedre for ungdom.