VERDENS BESTE NYHETER SØKER ARBEIDSGRUPPELEDERE!

Publisert 03.11.21 av Mathilde Aas Henriksen

Har du lyst å være med på å lage en landsdekkende informasjonskampanje som når ut til titusenvis av mennesker? Vi søker etter personer som har lyst å lede deres tre arbeidsgrupper!

Verdens Beste Nyheter baserer seg på å formidle framskritt og positive nyheter om global utvikling. Hovedmålet vårt er å fremme konstruktiv journalistikk og å opplyse Norges befolkning med positive nyheter fra hele verden, som ofte ikke når overskriftene.

De to foregående årene har vi gjennomført en digital kampanje, men i år skal vi være tilbake til på gatene og dele ut aviser å møte folk på gatene!

Kunne du tenke deg å lede en av deres tre arbeidsgrupper? De tre arbeidsgruppene er:

Nyhetsgruppen: Denne gruppen har ansvar for produksjon av nyhetssaker til kampanjen, innhold til nettsiden verdensbestenyheter.no og sosiale medier gjennom året. Som arbeidsgruppeleder her vil du få god journalistisk erfaring samt god ledererfaring. Det er viktig at du har en journalistisk vilje og at du klarer å stå til disposisjon for diskusjoner innad i gruppen.

Arrangementsgruppen: Arbeider med å spre kunnskap og informasjon om kampanjen gjennom planlegging og gjennomføring av faglige arrangementer, kreative stunts og inspirerende presentasjoner. Som arbeidsgruppeleder i denne gruppen vi du få god erfaring med koordinering og planlegging, samtidig som du får vært med på å gjennomføre de ulike arrangementene. Det er viktig at du har en god gjennomføringsevne og klarer å finne morsomme og kule løsninger.

Kampanjedagsgruppen: Jobber, sammen med koordinator, for at kampanjedagen blir så bra som mulig. Det inkluderer å engasjere de frivillige, og komme opp med kule planer for kampanjedagen for sentral- og lokalleddene. Gruppen jobber også med materiell og merch. Som arbeidsgruppeleder for kampanjedagsgruppen får du god erfaring med koordinering og logistikk. Det er viktig at du er strukturert, organisert og at du er klar for møte nye utfordringer.

Som arbeidsgruppeleder vil du få hovedansvar for oppfølging av arbeidet i arbeidsgruppen din. Arbeidsgruppeledere vil også jobbe med rapportering, publisering, arrangering, delta på møter og mye mer. Du vil tilegne deg nyttig erfaring innenfor prosjektarbeid og mange muligheter for kompetanseutvikling. Samtidig som du blir del av et hyggelig og sosialt miljø med mange andre engasjerte frivillige.

Vervets størrelse

  • Vervet varer til midten i 2022
  • Det er forventet at du kan delta på gruppemøter 1-2 ganger i måneden og følge opp din arbeidsgruppe i mellomtiden. Det vil også være forventet at du deltar i VBN-rådet en gang i måneden og har et nært samarbeid med koordinator.
  • Arbeidsmengden vil variere i perioder og øke når kampanjeperioden nærmer seg.
  • Du må være bosatt i Oslo-området.

Hvordan søke? 

Høres dette interessant ut? Send inn en kort søknadstekst (maks 1 side) til my-anine@changemaker.no

Skriv noe om deg selv og din bakgrunn, hvorfor du ønsker å være med og hvilken gruppe du kunne tenke deg å være arbeidsgruppeleder for.

Frist for å søke: 14. november 2021

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, send gjerne en e-post til my-anine@changemaker.no

Hvem er du til å dømme?

Barn og unge opplever i økende grad diskriminering, fordommer, rasisme og utenforskap. Hvor ofte tar vi oss tid til å tenke på hvor fordommene våre, de forutinntatte meningene vi har om andre, kommer fra? Har du noen gang tenkt over hvem du er til å dømme andre?

Les mer