Verdens Beste Nyheter

Publisert 12.09.18 av

Fredag 7. september var over 500 frivillige rundt i landets gater og delte ut Verdens Beste Nyheter! Takk til alle som delte ut eller som tok med seg avisa i løpet av dagen! En bedre verden er mulig!

Verden er ikke så kjip som du tror!

Vi leser hver eneste dag i aviser om krig, terror, hets og tragedie. Vi ser klipp på TV fra flyktningleirer og av naturkatastofer. Men verden er ikke like dyster som den kan virke. Faktisk så går det framover i rasende fart, og vi er faktisk på god vei til å løse mange av de globale utviklingsspørsmålene vi har jobbet med i årevis! Det er akkurat dette Verdens Beste Nyheter vil formidle! Verden går faktisk fremover!

 

Takk til alle medlemmene våre som delte ut avisa. Her er Oslo Press i aksjon.

 

Hva er Verdens Beste nyheter?

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som formidler framskritt og positive resultater fra utviklingsland. Kampanjen lager hvert år en papiravis som deles gratis ut i mange av landets byer og steder, i tillegg til å kontinuerlig oppdatere sine nettsider med positiv utvikling. Avisa formidler nyheter, analyser og historier, og fokuserer på framskritt, potensiale og løsninger. Samtidig belyser Verdens Beste Nyheter også utfordringer. Formålet med kampanjen er å fremme konstruktiv journalistikk og på den måten bidra til å opplyse om de positive endringene som finner sted i verden og som ellers ikke når overskriftene. Vi ønsker også å rette søkelyset mot positive tiltak som skjer i utviklingsland og nyansere det negative bildet av utvikling som media og organisasjoner ofte bidrar til å opprettholde.

 

Hva betyr dette for barn?

I avisa kan du finne en hel rekke med saker som trekkes frem hvor barn er involvert eller berøres. Barn får det rett og slett bedre veldig mange steder, og det må vi ikke glemme. Når man kjemper for menneskerettigheter er det lett å glemme at man faktisk gjør en forskjell, men med Verdens Beste Nyheter kan vi løfte blikket og se at det nytter å engasjere seg!

Vil du lese mer om hvordan ananasskall kan erstatte plast eller om at barn i Peru blir høyere, sterkere og smartere med riktig mat eller kanskje om seire for det palestinske folket?  Da kan du gå inn på verdensbestenyheter.no  eller ta kontakt med oss dersom du ønsker en papiravis.

 

 

 

 

 

 

Stem på årets Gullbarbie!

Kandidatene nomineres basert på bruk av ensidige skjønnhetsidealer, utdaterte kjønnsrollemønster og unødvendig seksualisering. Det er ungdom selv som nominerer kandidater til prisen, og som stemmer frem den «beste» av de verste. Årets Gullbarbie kandidater er Ex on the Beach Norge, Prowhitening og ZARA.

Stem her!