Press takker for et fantastisk gjennomført høstseminar

Publisert 25.10.17 av

6.-8. oktober arrangerte Press og Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) høstseminar om brukerstyrt personlig assistent (BPA) og hvorfor det er så viktig for at barn skal ha sine rettigheter innfridd.

Nærmere 100 unge fra Press og NHFU var samlet i Asker for å lære mer om, og diskutere retten til BPA. På programmet denne helgen stod blant annet debatt med ungdomspolitikere, foredrag om BPA og workshops om kampanjen «La meg slippe å velge».

 

Hvem er NHFU? 

Norges Handikapforbunds Ungdom er ungdomsorganisasjonen til NHF, Norges Handikapforbund. NHFU er en organisasjon av og for funksjonshemmet ungdom. De jobber for full likestilling for funksjonshemmede. Les mer om NHFU her.

 

Hva er BPA?

Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) er en ordning som gir funksjonshemmede praktisk bistand til å gjøre ting som andre kan gjøre selv: Kle på seg, gjøre husarbeid, komme seg til skole og arbeidsplass, handle og lage mat, være sammen med venner og familie og engasjere seg i samfunnet.

Les mer om kampanjen og BPA her.

 

Bilder fra helgen

Takk til alle som deltok, vi gleder oss til å se fortsettelsen på kampanjen.

   

   

   

    

Stem på årets Gullbarbie!

Kandidatene nomineres basert på bruk av ensidige skjønnhetsidealer, utdaterte kjønnsrollemønster og unødvendig seksualisering. Det er ungdom selv som nominerer kandidater til prisen, og som stemmer frem den «beste» av de verste. Årets Gullbarbie kandidater er Ex on the Beach Norge, Prowhitening og ZARA.

Stem her!