Nyheter

Gjennomslag for oktoberbarna!

Tirsdag stemte Stortinget over forslag som gikk ut på å stanse utsendingen av de såkalte oktoberbarna, og la barna få en ny behandling av asylsøknaden sin. Dette har Press kjempet for gjennom lang tid, og endelig fikk vi gjennomslag.

Les mer!

Vi kan ikke reise tilbake

Press har skrevet en ny rapport om enslige asylsøkende barn som forsvinner fra mottak. Bare i år har 410 barn forlatt mottak. 223 av disse barna vet vi fortsatt ikke hvor oppholder seg.

Les mer!

Nominer din kandidat til Gullbarbie!

Vil du påvirke hvem som får årets Gullbarbie, en pris til den som er best på å få ungdom til å føle seg verst? Da må du nominere din kandidat nå!

Les mer!

Press takker for et fantastisk gjennomført høstseminar

6.-8. oktober arrangerte Press og Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) høstseminar om brukerstyrt personlig assistent (BPA) og hvorfor det er så viktig for at barn skal ha sine rettigheter innfridd.

Les mer!

La meg slippe å velge!

Alle barn har rett på et likestilt, aktivt og selvstendig liv, men dette er dessverre ikke virkeligheten for barn og unge som ikke får innvilget nok BPA. Dette bryter med barns rettigheter, og det vil Press og NHFU gjøre noe med.

Les mer!

Bli med i Larmredaksjonen!

Er du glad i å skrive og ta bilder eller er du skikkelig flink til å illustrere? Da er dette din sjanse til å bli en superhelt som sprer kunnskap om barns rettigheter! Bli med i redaksjonen til vårt medlemsblad Larm!

Les mer!

Barnas rapport til FN

26. september lanserte Press, sammen med flere andre organisasjoner, rapporten "Kidza har rett!". Rapporten er et viktig dokument som skal gis til FNs barnekomité slik at de kan stille Norge til ansvar for barnerettighetsbrudd.

Les mer!

10 tiltak mot fattigdom

Den 16.-17.september vedtok Press sitt landsstyre ny politikk mot barnefattigdom. Uttalelsen presenterer 10 konkrete tiltak for at barn i Norge skal vokse opp i et inkluderende samfunn med de samme mulighetene for alle.

Les mer!

Arendalsuka 2017

Press reiste til Arendal for å bli med på en litt annerledes festival. I stedet for musikk og plastikkbegere er det en uke fylt av politikk og debatt.

Les mer!