Nyheter

Vi har vært i Mexico!

I 2013 startet Redd Barna et Operasjon Dagsverk-prosjekt som handlet om voldsfrie skoler i Honduras, Mexico og Guatemala. Vi har vært på oppfølgingstur for å lære mer om fredsbygging i regionen og om hvordan prosjektet har fungert!

Les mer!

Nominer din kandidat til Gullbarbie!

Vil du påvirke hvem som får årets Gullbarbie, en pris til den som er best på å få ungdom til å føle seg verst? Da må du nominere din kandidat nå!

Les mer!

Meld deg på vinterseminar

9.-11. februar arrangerer Press vinterseminar! Det kommer til å bli en helg full av barnerettigheter, nye venner og spennende diskusjoner! Vi ønsker alle nye og gamle medlemmer velkommen!

Les mer!

Gjennomslag for oktoberbarna!

Tirsdag stemte Stortinget over forslag som gikk ut på å stanse utsendingen av de såkalte oktoberbarna, og la barna få en ny behandling av asylsøknaden sin. Dette har Press kjempet for gjennom lang tid, og endelig fikk vi gjennomslag.

Les mer!

Vi kan ikke reise tilbake

Press har skrevet en ny rapport om enslige asylsøkende barn som forsvinner fra mottak. Bare i år har 410 barn forlatt mottak. 223 av disse barna vet vi fortsatt ikke hvor oppholder seg.

Les mer!

Press takker for et fantastisk gjennomført høstseminar

6.-8. oktober arrangerte Press og Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) høstseminar om brukerstyrt personlig assistent (BPA) og hvorfor det er så viktig for at barn skal ha sine rettigheter innfridd.

Les mer!

La meg slippe å velge!

Alle barn har rett på et likestilt, aktivt og selvstendig liv, men dette er dessverre ikke virkeligheten for barn og unge som ikke får innvilget nok BPA. Dette bryter med barns rettigheter, og det vil Press og NHFU gjøre noe med.

Les mer!

Bli med i Larmredaksjonen!

Er du glad i å skrive og ta bilder eller er du skikkelig flink til å illustrere? Da er dette din sjanse til å bli en superhelt som sprer kunnskap om barns rettigheter! Bli med i redaksjonen til vårt medlemsblad Larm!

Les mer!

Barnas rapport til FN

26. september lanserte Press, sammen med flere andre organisasjoner, rapporten "Kidza har rett!". Rapporten er et viktig dokument som skal gis til FNs barnekomité slik at de kan stille Norge til ansvar for barnerettighetsbrudd.

Les mer!