Nominer din kandidat til Gullbarbie!

Publisert 11.12.17 av

Vil du påvirke hvem som får årets Gullbarbie, en pris til den som er best på å få ungdom til å føle seg verst? Da må du nominere din kandidat nå!

Press har siden 2010 delt ut prisen årets Gullbarbie og 2018 er intet unntak! Nå åpner vi for nominasjoner av de som har utmerket seg som verstinger i medie- og reklamebransjen det siste året!

Gullbarbie går til den reklame- eller medieaktøren som har vært best på å få ungdom til å føle seg verst i løpet av 2017. Det er ungdom som nominerer kandidater, velger ut finalistene og det er ungdom som stemmer frem vinneren. Gullbarbie er ment som å være en pekefinger mot de som  får unge til å føle at de er feil, og vi gir alltid vinneren av Gullbarbie streng beskjed om å skjerpe seg!

Hvorfor nominere?

I dag bruker reklame- og mediebransjen mange skitne triks for å tjene penger. Vi er lei av å se tusenvis av budskap som konstant forteller oss at vi ser feil ut eller burde oppføre oss annerledes. Vi synes det er urettferdig at noen skal bruke andres dårlige psykisk helse til å tjene penger. Vi ser nesten alltid de samme modellene i reklamer og ofte fremmer de stereotypiske kjønnsroller. Når vi ser så mye reklame rundt oss er det ikke rart vi blir påvirket. Vi vil ha mer mangfoldig reklame som ikke gjør at vi føler oss feil når vi ser den. Vi ønsker å gjøre en forskjell. Derfor kårer vi en vinner til årets Gullbarbie!

Kandidatene nomineres etter tre ulike kriterier:

  • Ensidige skjønnhetsidealer
  • Unødvendig seksualisering
  • Gammeldagse kjønnsroller

Har du en kandidat som passer inn i én eller flere av disse? Da er vi interesserte!

 

Hvordan nominerer jeg?

Du nominerer ved å gå inn på www.gullbarbie.no og fylle inn nominasjonsskjema. Send en liten tekst om hvorfor du vil nominere akkurat din kandidat og hvorfor denne kandidaten utmerker seg som en versting. Vi vil gjerne også ha bilder. Du kan også sende nominasjonen på mail til oystein@press.no. Fristen er mandag 1. januar 2018.

Finalistene i konkurransen slippes tidlig i februar 2018, og prisen vil deles ut i mars/april.

 

 

 

Tidligere vinnere av Gullbarbie:

  • 2016: Nettavisens Side2 og Side3
  • 2015: Dagbladet
  • 2014: Elevkalenderen
  • 2013: Russedress
  • 2012: Victoria’s Secret
  • 2011: Jack & Jones
  • 2010: Diesel

Frifond!

Årets frifond har åpnet! Nå kan lokallag søke om økonomisk støtte for ulike aktiviteter dere planlegger å arrangere i løpet av året! Under finner dere årets søknadsskjema og et eksempel på et frifond budsjett Vi gleder oss til å se hvilke spennende ting dere har planer om i år!

Søk her!