Tips og triks: Instagram

INSTAGRAM

Nesten samtlige tips for å lykkes på Facebook er overførbare til Instagram. Men det er noen forskjeller som gjør at ting med fordel kan gjøres litt annerledes på instagram.

Her er en punktliste med noen generelle tips som kan gjøre det litt enklere å få god respons på Instagram:

  • Publikum på Instagram er i gjennomsnitt yngre enn på Facebook. Det gir oss enda større mulighet til å nå vår målgruppe.

  • Innlegg på Instagram sprer seg ikke videre utover de som allerede følger deg på samme måte som på Facebook. Det forutsetter i tilfelle at folk deler innleggene dine på story eller tagger venner i kommentarfeltet.

  • Folk er på Instagram for å bli underholdt i enda større grad enn på Facebook, derfor kan det være vanskelig med tunge, faglige innlegg – gjør det heller lett og gøy. Hvis du skal være seriøs kan det også fungere om budskapet er engasjerende.

  • Det beste tidspunktet for publisering på Instagram regnes å være kl. 17. Folk er på Instagram litt senere på dagen enn på Facebook. Du kan se på “innsikt” akkurat når dine følgere er aktive på Instagram.

  • Humor og memes er noe av det beste man kan publisere på Instagram. Dette går ofte veldig godt og oppfyller grunnen til at folk bruker Instagram – underholdning. Bildet du publiserer er det viktigste – ha et bilde av høy kvalitet. Gjerne med person(er) – det gjør innlegget bedre og flere liker det.

  • Hvis du vil ha flere følgere – ha konkurranser hvor folk kan vinne premier ved å følge kontoen OG tagge x antall venner i kommentarfeltet, og kommenter på andre organisasjoner sine bilder. Det viktigste er likevel innlegg og innhold av god kvalitet, det gir det uansett flest følgere og mest engasjement.

Se designmanual for sosiale medier

Har du spørsmål?

Simen, simen@press.no

Maler og eksempler: