Informasjon om årets sommerleir

Publisert 19.05.23 av Press

Her er informasjon til deg som er foresatt/verge for noen som skal på Press sin sommerleir.

Hva er Press og hva er sommerleir?

Press – Redd Barna Ungdom er en politisk ungdomsorganisasjon som aktivt arbeider for at verden skal bli en bedre verden for barn å bo i. Vi er partipolitisk og religiøst uavhengig, noe som vil si at vi jobber utelukkende med barns rettigheter og samarbeider med de som er enige med oss uavhengig av partipolitikk eller religiøs tilknytning. Organisasjonen består av medlemmer over hele landet mellom 13 og 25. På det daglige driftes organisasjonen av sentralt tillitsvalgte, og ansatte, i en alder over 18 år. I tillegg har organisasjonen en gruppe nasjonalt tillitsvalgte kalt landsstyret som har overordnet ansvar for å følge opp medlemmer i deres region, og fatter strategiske avgjørelser om organisasjonen. Disse er gjerne under 18 år. 

Hvert år arrangerer Press en gratis sommerleir for våre medlemmer som et gratis ferietilbud over totalt fem dager. Sommerleiren inneholder mange spennende aktiviteter for unge, med blant annet bading, talentkonkurranser, turneringer og annet sommermoro. Det er også politisk påfyll gjennom leiren som omhandler barns rettigheter i verden og i Norge, med blant annet fokus på asylbarns rettigheter, lokalpolitisk påvirkning og barns rett til å si sin mening.

Opphold

Leiren blir avholdt fra 28.juni til 2.juli på Gulsrud leirsted ved den vakre Tyrifjorden 1 time unna Oslo. Mat og opphold er gratis for alle medlemmer av Press – Redd Barna Ungdom. Deltakerne kan velge mellom å bo i telt eller i hytter. Med rundt 120 sengeplasser får alle deltakerne en seng i en hytte om det er ønskelig. De voksne tillitsvalgte over 18 år sover ikke på samme rom som deltakerne. Romfordelingen kan bli avgjort med forskjellige faktorer som kjønn, alder, geografisk tilhørighet og deltakernes egne ønsker blir vektlagt i stor grad. Om nødvendig underveis er det muligheter for å endre på hvem som bor hvor og med hvem. 

Sikkerhet

Press – Redd Barna Ungdom er en organisasjon drevet av og for ungdommer. De som arrangerer leiren er voksne tillitsvalgte i alderen 20 til 24, med god erfaring i å arrangere større samlinger for medlemmer før. Alle tillitsvalgte har gjennomført et livredningskurs i forkant av leiren, og det vil være HMS-personell til stede på leiren til alle tider med et godt forberedt førstehjelpsskrin. Vi har god kontakt med både politi og brannvesen i forkant av leiren, og har gjennomgående interne rutiner for hvordan håndtere uforutsette hendelser som kan oppstå på leiren. I tillegg til dette har vi alltid våkne nattevakter som deltakere kan ta kontakt med om det skulle være noe. 


Press er veldig opptatt av at vår organisasjon skal oppleves som trygg og inkluderende for våre medlemmer. Derfor har alle tillitsvalgte på leirstedet gjennomført TRYGG-kursing fra Landsrådet for Norges barne -og ungdomsorganisasjoner i grensesetting, varslingsrutiner, rolleforståelse og ivaretakelse av medlemmer. Alle arrangementene i Press er i tillegg rusfrie. Brudd på arrangementets retningslinjer kan føre til hjemreise på egen regning.
Dersom man har behov for tilrettelegging, f.eks i form av tolk, personlig assistent, hvilerom, etc. eller har andre personlige behov, gjør vi alltid vårt ytterste for å imøtekomme disse behovene.

Reise
Press dekker reise gratis for alle deltakere som melder seg på innen fristen. Deltakerne som melder seg på etter fristen må avklare med arrangørene om eventuelle kostnader. 

Oppmøte for sommerleir er på Tigeren utenfor Oslo sentralstasjon kl. 13:00 den 28. juni. Herfra blir det felles reise til leirstedet med buss.

(Dersom man flyr)
Hvis man flyr til Oslo lufthavn er det i utgangspunktet lagt opp til at deltakerne kommer seg fra Gardermoen til Oslo sentralstasjon alene. Raskeste måte å reise er via Flytoget som går direkte til Oslo S. Dette kan ikke forhåndsbestilles, og medfører derfor en kostnad på 115 kr, som vil bli dekket av Press i etterkant. Dersom det er ønskelig kan vi  også bestille reise via ordinært tog. Dette vil medføre ekstra reisetid.
Dersom det er ønskelig, kan deltakere også bli møtt av voksne tillitsvalgte på flyplassen. For spørsmål angående reise, ta kontakt med aksel@press.no

Utstyr

Både påmeldte og foresatte  vil få tilsendt en pakkeliste med ting som er nødvendig å ha med når man deltar på leir om kort tid. Dette inkluderer ting som sovepose, laken og sengetøy, joggesko og treningstøy, badetøy o.l. Dersom man mangler utstyr kan vi tilby utlån. Har du spørsmål om utstyr? Ta kontakt med aksel@press.no.

Har du flere spørsmål om årets leir? Ikke nøl med å ta kontakt med en av kontaktpersonene for årets sommerleir.

Kontakt

Iben Thori-Aamot

Sentralstyremedlem

iben@press.no

Maja Enerhaug Egge

Leder
46805029
maja@press.no

Aksel Vestavik

1. nestleder
95206329
aksel@press.no

Hvem er du til å dømme?

Barn og unge opplever i økende grad diskriminering, fordommer, rasisme og utenforskap. Hvor ofte tar vi oss tid til å tenke på hvor fordommene våre, de forutinntatte meningene vi har om andre, kommer fra? Har du noen gang tenkt over hvem du er til å dømme andre?

Les mer