Bli med på studietur til Romania!

Publisert 11.12.23 av Bendik Dahlslett

Press skal på studietur til Romania og har åpnet for at medlemmer kan søke om å bli med! Dette turen er gratis for medlemmer og politisk fravær gitt. Søknadsfristen er 15. desember!

Press – Redd Barna Ungdom gjennomfører en studietur i året, hvor vi inviterer medlemmer på en lærerik utenlandstur. I fjor gitt turen til Belgia og Nederland hvor deltagerne lærte om internasjonal politikk og samarbeid. I år går turen til Romania sin hovedstad Bucuresti, og turen blir noe annerledes enn før. For denne gangen skal vi bruke deler av studieturen til å filme, ta bilder og hente inn erfaringer om hvordan forskjellige grupper i Romania opplever diskriminering, for å bruke det i vårkampanjen som skal handle om retten til å ikke bli diskriminert. Vi samarbeider med Redd Barna Romania om å planlegge turen og hvilke besøk vi skal på. Programmet er ikke satt, men vi vet at en del av besøket vil være å reise rundt i hovedstaden og utenfor for å møte barn og unge som er under Redd Barna Romania sine prosjekter. Dette vil variere fra skolebesøk til å besøke andre organisasjoner.

Dette vil være en unik mulighet for deg som medlem å engasjere seg i arbeidet med kampanjer og politisk påvirkning, for vi ønsker å ha med deg på laget i utformingen av kampanjen! Dine erfaringer etter turen vil være veldig verdifulle i nettopp utviklingen av kampanjen.

Siden vi skal møte organisasjoner som har vanlig arbeidstid, er det letteste å reise i en arbeidsuke. Vi har derfor bestemt at for å få så mye ut av turen som mulig reiser vi i påskeferien. I Romania feires påske på et senere tidspunkt som gjør at det er en vanlig arbeidsuke der. Reisen vil være fra 24-28. Mars 2024, hvor første og siste dag er reisedager og de andre er program dager

På denne turen har vi måtte begrense antall plasser til 10, som gjør at vi er nødt til å ha en søknadsprosess hvor vi vurderer basert på søknadene hvem som får være med. Det er i hovedsak motivasjonsbrevet dere skal skrive som blir vurdert, og det vil bli vurdert anonymt, så ikke skriv navn eller andre identifiserende ting i teksten. I motivasjonsbrevet skal du skrive hvorfor du er motivert til å dra, hvilke erfaringer du har som kan være nyttig på turen og i kampanjearbeidet og hva du ønsker å bidra med i arbeidet

Dette turen er gratis for medlemmer i Press og ved behov til politisk fravær bli dekket.

Søknadsfristen er 15. desember!
https://forms.gle/A3EEW6cbzVFB3Tbx7


Kontakt

Marius Sjølyst

2. nestleder
41346196
marius@press.no

Hvem er du til å dømme?

Barn og unge opplever i økende grad diskriminering, fordommer, rasisme og utenforskap. Hvor ofte tar vi oss tid til å tenke på hvor fordommene våre, de forutinntatte meningene vi har om andre, kommer fra? Har du noen gang tenkt over hvem du er til å dømme andre?

Les mer