CO-CREATE Workshop [Digitalt]

29.03.20 (Aktiviteten har vært)

Har du lyst til å bidra til at alle kan leve sunne og helsefremmende liv? Lære mer om helsepolitikk og hvorfor overvekt er et samfunnsproblem? Kunne du tenke deg å være med å skape barnerettsvennelig helsepolitikk? Bli med på CO-CREATE Workshop!

Press er en av partnerne i forskningsprosjektet CO-CREATE. Prosjektet har som mål å samle ungdom, næringsliv, politikere og forskere for å finne ut hvordan vi kan lage helsefremmende samfunn som forebygger overvekt.

På CO-CREATE workshop vil du få opplæring i forskningsmetoder, politisk påvirkningsarbeid, helsetematikk og veiledning til å utvikle din egen politikkidè for å forebygge overvekt.

Workshoppen skjer digitalt på Teams den 29. mars kl.12-16. Møtet er åpent for alle mellom 15 og 19 år.

Hvorfor skal vi bry oss om overvektsforebygging? Jo – fordi dette handler om samfunnet rundt oss og rammer urettferdig. Barn som har foreldre med lavere utdanning er mer utsatt for å være overvektige og blir igjen mer sårbare for kreft og flere typer sykdommer. Her spiller samfunnsstrukturer tydelig inn: hvis sunn mat er dyr og usunn mat er billig er det ikke rart man velger sistnevnte. Dette forsterkes av at reklame- og mediebransjen driver aggressiv markedsføring for usunn mat (her er det mye som er likt med måten vi jobber med Gullbarbie på). Derfor er målet vårt at vi skal utvikle politikkideer som hjelper alle leve sunne liv!
Du trenger ikke kunne noe for å delta på workshoppen. Hvis du er interessert må du melde i fra i dette skjemaet (det er ikke bindende): https://nettskjema.no/a/142857Mer info finner du på Facebook arrangementet: https://www.facebook.com/events/201919167698515/

Kontakt

Margrete Bjørge Katanasho

Prosjektmedarbeider

Margrete@press.no

Rett til å være

Rett til å være er en kampanje som tar for seg diskrimineringen av barn som ikke passer inn i samfunnets normer. Dette har store konsekvenser for barn og unges utvikling, og noen barn opplever at det ikke er greit at de er seg selv.

Les mer her: